Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
391
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a 2 Ω ellenállásnál kezdve a számítást
2 Ω és az 1 Ω ellenállás párhuzamosan van kötve
`1/2+1/1=1/R_"12"" "R_"12"=2/3`
Ezzel sorosan van kötve egy 1 Ω ellenállás
`R_"121"=5/3`
Ezzel párhuzamosan van kötve az 5 Ω
`1/5+3/5=4/5=1/R_"1215"" "R_"1215"=5/4``
Majd ismét 1 Ω ellenállás lesz sorosan kötve
`R_"12151"=5/4+1=9/4`
És ezzel egy 4 Ω párhuzamosan kötve
1/4+4/9=9/36+16/36=25/36=1/R`
`R=36/25 Ω=1.44 Ω`
1