Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
378
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1


`Cu^(2+)` + 2 `e^-` `rightarrow` Cu

`M_(Cu)` = 63,5 `g/(mol)`

10 g réz az `10/63.5` = 0,1575 mol

Az egyenlet szerint ez kétszerannyi, azaz `2*0.1575` = 0,315 mol elektron átvitelével jár.

1 mol elektron átviteléhez 96500 C töltés szükséges.

0,315 mol elektron átviteléhez `0.315*96500` = 30393,7 C töltés szükséges

I = `Q/t` = `30393.7/(2*3600s)` = 4,22 A

Az elektrolizáló áram erőssége 4,22 A.
0