Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Üdv! a kérdésem : Hogyan változik meg a téglatest térfogata ha :

Főoldal » Középiskola » Matematika
472
a szélességét negyedére csökkentjük , magasságát kétszeresére ,hosszát pedig 16 szorosára növeljük ?
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, térfogat, mértan
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V_1` = `a*b*c`

`V_2` = `(a/4)*(2*b)*(c*16)` = `a*b*c*(1/4*2*16)` = `V_1*8`

Nyolcszorosára nő.
1