Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gúla

Főoldal » Középiskola » Matematika
1168
Szabályos négyoldalú gúla térfogata 49,905 m³, magassága pedig kétszer akkora, mint az alaplap átlója. Mekkora a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
V=Aalaplap*h/3
A=a2, h= 2a2 *2

V= 2 *a3, innen a=3.28m, h=9.277m

Innen az a felületeket ki tudod számolni és összegezni őket.
Módosítva: 6 éve
0