Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai termodinamika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
669
12 g szén-dioxidot szobahőmérsékleten az eredeti 5 MPa nyomásról 0,1 MPa nyomásra engedünk kiterjedni 0,1 MPa külső nyomás ellenében. Számítsuk ki, mekkora munkát végzett a CO2 gáz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

Izoterm állapotváltozás esetén:

W = `-int_(V_1)^(V_2) pdV` = `-nRTln(V_2/V_1)` = `-nRTln(p_1/p_2)`

n = 1 mol

T = 25 °C = 298 K
1