Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Elektromosságtan

61
Sziasztok. Eltudná nekem magyarázni, hogy mi a különbség a H(mágneses térerősség) az M mágnesezettség és B mágneses indukció között?
Valamint, hogy mire jó a mágneses hiszterézis?
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A mágneses térerősség a mágneses mező intenzitását jellemző mennyiség, a mértékegysége Amper/méter

A mágneses indukció valójában a mágneses fluxusok sűrűségét adja meg, ami azt jelenti, hogy egy tetszőleges "A" nagyságú felület hány mágneses fluxusvonal döf merőlegesen. Ennek a mértékegysége Newton*méter/Amper, de ez egyenértékű a Tesla-val, és az a konvencionális

A mágneses hiszterézis azt jeletni, hogy egy olyan ferrites fém, ami magában alapvetően nem mágneses, ha mágneshez érintjük, akkor a benne lévő elemi töltések polarizálódnak, azaz ugyanolyan irányba fog állni a negatív és pozítív pólusa minden kis töltésnek a fémben. Arra hasznos, hogy egy mágnes segítségével ideiglenes létrehozható másik mágnes (Idővel visszaáll a mágnesezetlenség állapotába a fém). Ez nem összekeverendő az elektromágnessel, mert az is ideiglenesen mágneses ugyan, viszont amíg elektromos hatás éri addig kitart, nem múlik el magától.
1