Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki meg tudná oldani ezeket a feladatokat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
2284
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1. a.
10-³ × 10 -⁵ = 10 -⁸ (10 a mínusz nyolcadikon)
b.
10- ³ a negyediken = 10-¹² (10 a mínusz tizenkettediken)
c.
10-⁴ a mínisz másodikon = 10⁸
d.
10² a mínusz harmadikon / 10-² a hatodikon = 10-⁶ / 10 -¹² = 10⁶
1

2. a.
2¹⁰ = 4⁵ , igaz, mert 4 = 2², és 2*5=10
b.
4-⁸ = 16 -⁴, igaz, mert 2² a mínusz nyolcadikon = 2-¹⁶ és 2⁴ a mínusz negyediken szintén.
c.
8-⁷ ≠ 4 -¹⁴, mert 2³ a mínusz hetediken az 2-²¹. Viszont 2² a mínusz tizennegyediken az 2-²⁸.
d.
27⁹=3²⁷ , igaz, mert 3³ a kilencediken = 3²⁷

Tehát hatvány hatványon: a hatványértékeket összeszorozzuk.
1