Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy ember fél óra alatt 3 km utat tesz meg. Hány perc alatt tesz meg 600 méter utat?

Főoldal » Középiskola » Fizika
898
......
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Remélem nem akarod az összes 2.os szintű fizika feladatot feltölteni. v=s/t és kész.

De ehhez még az sem kell. Ha egyenes arányosságot alkalmazol akkor is kijön. Fél óra alatt 3km? oké. Akkor 1 óra alatt valszeg 6 km. Ezt a 3000m-t (3km-t) kellene levinni 600 méterre.
Jó. fél óra 3000m akkor fél óra fele, tehát 15 perc az 1500m. Ennek a fele 7,5 perc ami 750m.
Körülbelül 6; 6,5 perc lesz az. De végezzünk pontosabb számolást.
Nézzük meg, mennyit tenne meg 1 perc alatt!
30perc=3000m akkor 3000m=30 ->1perc
100m-t tesz meg 1 perc alatt Tehát 6 perc alatt teszi meg a 600 métert.

vagy a v=s/t képlettel is meg lehet oldani. s=3000m t=30 perc. Ekkor a sebessége v=100m/perc azaz 1,6m/s. Végig ekkora lesz a sebessége.
A kérdés, hogy ha v=1,6666666 m/s és s=600m akkor mennyi t?
v=s/t rendezéséből kapjuk, hogy t=s/v azaz t=600m/1,6666666m/s=360s ami 6perc
Módosítva: 6 éve
0

Egy barátomnak kell, én viszont nem értek hozzá és úgy gondolom ez az oldal hasznosabb mint a gyakori kérdések.
0