Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
730
A kérdés így szól: Egy ház tatarozásával az egyik mester 24 nap, a másik 36 nap alatt készülne el. Hány nap alatt végeznék el együtt a munkát? Válaszotokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, szöveges feladat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Fordított arányosság van:

`1/24` + `1/36` = `1/x`

`3/72` + `2/72` = `5/72`

x = `72/5` = 14,4

14,4 nap alatt végeznek együtt.
0

144 mert ha összeadod a 36ot 4-szer akkor abba megvan a 24 is meg a 36 is
0