Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
524
Vezesse le nekem valaki részletesen a képen látható exponenciális egyenletet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`7^(2x-1)` = `9^(4x-2)` = `9^(2*(2x-1))` = `(9^2)^(2x-1)` = `81^(2x-1)`

A kitevők megegyeznek, de az alapok különböznek, ez csak úgy lehet, ha a kitevő 0.

2x-1 = 0

2x = 1

x = `1/2`
0