Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kristályvíztartalmú vegyületek

Főoldal » Középiskola » Kémia
660
100 cm³ 20°C-os desztillált vízbe szórunk 400g MgCl₂ • 6 H₂O-ot. Hány g szilárd só marad feloldatlanul? 20°C-on a telített oldat 35,3 tömeg%-os.

A levezetésem: https://i.imgur.com/CnFUXtb.jpg
Nem érzem úgy, hogy jó lenne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(MgCl_2)` = 95,3 `g/(mol)`

`M_(MgCl_2*6H_2O)` = 203,3 `g/(mol)`

Ha nagyon ragaszkodsz a keverési egyenlethez:

`x*95.3/203.3` + `100*0` = `(100+x)*0.353`

x = 304,93 g

Ennyi oldódott fel; 400-304,93 = 95,07 g maradt feloldatlanul.
1