Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatok

Főoldal » Középiskola » Kémia
1482
Ha lehet akkor keverési egyenlettel szeretném kérni.

Hány gramm ZnSO4·7 H2O-ból kell legalább kiindulni,
ha azt akarjuk, hogy a belőle készített telített oldatot 80 °C-ról lehűtve 100 g kristályos cink-szulfát váljon ki 0 °C-on? 100 g víz 80 °C-on 86,6g, 0°C-on 41,9 g ZnSo₄-t old.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Itt van az én levezetésem, nem tudom, hogy jó-e.
https://i.imgur.com/eUElRCc.jpg
https://i.imgur.com/OgBdHia.jpg
0

`M_(ZnSO_4)` = 161,5 `g/(mol)`

`M_(ZnSO_4*7H_2O)` = 287,5 `g/(mol)`

`[x*161.5/287.5*186.6/86.6]` - `[100*161.5/287.5]` = `[(x-100)*141.9/41.9]`

x = 129,8 g kristályos cink-szulfátból kell kiindulni.
1