Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika megoldás?

Főoldal » Középiskola » Fizika
459
Egy köszörű korongjának fordulatszáma 7650 1/min, átmérője 100 mm. Mekkora a kerületi sebessége a köszörűkorong legszélső pontjának?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
n = 7650 `1/(min)` = 127,5 `1/s`

r = 50 mm = 0,05 m

`v_(ker)` = `2*pi*r*n` = `2*3.14*127.5*0.05` = 40,06 `m/s`.
0