Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika megoldás?

Főoldal » Középiskola » Fizika
414
Egy műhold 320 km-rel a Föld felett kering. 24 óra alatt tesz meg egy kört. Mekkora a műhold kerületi sebessége? (A Föld sugara 6371 km!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
r = 6371+320 = 6691 km = 6691000 m

T = 24 h = 86400 s

`v_k` = `(2*pi*r)/T` = `(2*3.14*6691000)/86400` = 486,58 `m/s`
1