Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1163
A tűzifának felhasználtuk a 30%-át 5,7 tonnát.Mennyi tűzifánk volt összesen?
Mennyi annak a dolgozónak a bére aki 35%levonása után 156000 Ft-ot kap kézhez?
120 ha földterületből felszántottak 45 ha-t.Mekkora része illetve hány%-a maradt szántatlan?
A zabnak elfogyott a 65%-a, 2600kg.Mennyi zab volt eredetileg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. 0,3x=5,7
x=5,7/0,3
x=19 tonna

2. 0,65x=156 000 Ft
x=156 000/0,65
x = 240 000 Ft

3. Felszántottak: 45/120=0,375, azaz 37,5%-ot.
Felszantatlan maradt 100-37,5=62,5%
75 ha

4. 0,65x= 2 600 kg
x= 2 600/0,65
x= 4 000 kg
0