Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Témazáróra kéne! Köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
5474
4 gramm kén égésekor hány gramm kén dioxid keletkezik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
S + `O_2` = `SO_2`

1 mol kén égésekor 1 mol kén-dioxid keletkezik

Ez grammban:

32 g kén égésekor 64 g kén-dioxid keletkezik.

4 g kén égésekor hány g kén keletkezik?

x = `4/64*32` = 8

8 g kén-dioxid keletkezik.
0