Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

V.optika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
496
Egy átlagos szem törőerőssége kb. 60 dptr. Tőle 10m távolságban, 1m magasságú tárgy helyezkedik el.
a, Mekkora a szem fókusztávolsága?
b, Mekkora az adott tárgy esetén a képtávolság?
c, Mekkora kép keletkezik a retinán?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
a) D= 1/f -> f= 1/D= 1/60
b) 1/f = 1/k+1/t
c) N= k/t = K/T.
Módosítva: 6 éve
0