Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyomás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
735
Mekkora egy 25 x12 x 2 m-es medence alján a nyomás,ha a medencében 1,6 m magas a viz ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Nem függ a nyomás a medence paramétereitől, csak a légköri nyomástól (`p_0`), a vízoszlop magasságától és a víz sűrűségétől (`rho`= 1000 `(kg)/m^3`).

p = `p_0` + `rho*g*h` = 100000 + `10*1000*1.6` = 116000 Pa
0