Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sűrűség

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1788
Egy 20 dm3 térfogatú aluminium testet vízbe merítünk.Mannyi az Al sürűsége,ha a felhajtóerő 340N ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szerintem a tartóerő lesz 340 N.

A 20 `dm^3` alumínium kiszorít 20 `dm^3` vizet, ami 20 kg, ennek a súlya 200 N. Ennyi a felhajtóerő.

Ha a tartóerő 340 N, akkor a test súlya:

`F_f` + `F_t` = `F_s`

`F_s` = 340 + 200 = 540 N

m = `F_s/g` = `540/10` = 54 kg

`rho` = `m/V` = `54/20` = 2,7 `(kg)/(dm^3)`
0