Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyomás-súly

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2002
Egy 30 m2 területű járdát lebetonoztak.A betonréteg nyomása a talajra 3000 Pa.Hányszor fordult aa 3 tonnás teherautó amely a betont szállította?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`F_s` = `m*g` = `p*A` = `3000*30` = 90000 N

m = `F_s/g` = `90000/10` = 9000 kg

1 kör 3000 kg

9000 kg az 3 kör.

3 körrel lesz meg a betonmennyiség.
0