Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyomás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1010
Mekkora nyomást fejt ki 400 N súlyu gyerek a jégre,ha egy lábon,egyenletesen síklik és a korcsolya 10 cm2 felületen érintkezik a jéggel.Hogyan változik a nyomás,ha egy láb helyett,kettőn síklik ? ( a két korcsolya egyforma).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
F = 400 N

A = 10 `cm^2` = 0,001 `m^2`

p = `F/A` = `400/(0.001)` = 400000 Pa

`p_2` = `F/(2A)` = `400/(2*0.001)` = 200000 Pa

két lábon feleakkora a nyomás.
0