Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika gyakorló

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
493
Egy 1200 kg tömegű,25 m/s sebességű személyautó hátulról belerohan egy 9000 kg tömegű teherkocsiba, ami eredetileg 20 m/s sebességgel haladt ugyanabban az irányban.A teherkocsi sebessége az ütközés után 22 m/s.mekkora a személyautó sebessége az ütközés után?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Lendületmegmaradás:

`m_1*v_1` + `m_2*v_2` = `m_1*u_1` + `m_2*u_2`

`1200*25` + `9000*20` = `1200*u_1` + `9000*22`

`u_1` = 10 `m/s`
0