Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatok

Főoldal » Középiskola » Kémia
441
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

1000 `cm^3` oldatban van 0,2 mol HCl

200 `cm^3` oldatban van `200/1000*0.2` = 0,04 mol HCl

Ehhez hozzáadunk egy olyan oldatot, amelynek

1000 `cm^3`-ében van x mol HCl

100 `cm^3`-ében van `100/1000*x` = 0,1x mol HCl

A keletkezett oldatunk

300 `cm^3`-ében van 0,1x+0,04 mol HCl

ugyanakkor

1000 `cm^3` oldatban van 0,5 mol HCl

`1000/300` = `0.5/(0.1x+0.04)`

x = 1,1

A hozzáadott oldat 1,1 `(mol)/(dm^3)`-es.
1