Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
3960
Sziasztok valaki segitene nekem megoldani? Mekkora gyorsitoerő szükséges ahhoz, hogy az 1260 kg tömegű személyautó 100 m úton 54km/h sebességet érjen el?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

v = 54 `(km)/h` = 15 `m/s`

s = 100 m

v = `a*t`

t = `v/a`

s = `a/2*t^2` = `a/2*(v/a)^2` = `v^2/(2a)`

a = `v^2/(2s)` = `15^2/(2*100)` = 1,125 `m/s^2`

F = `m*a` = `1260*1.125` = 1417,5 N
0