Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
498
Csatoltam képet. Segítsetek legyszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
a,

4x-3 = 2

x = `5/4`

b,


3-2x = 3

x = 0

c,

4x-1 = -2

x = `-1/4`

d,

8x-7 = -3

x = `1/2`

e,

x-3+x = 4

x = `7/2`

f,

x+2x-1 = 2

x = 1

g,

2x+3+2 = 3x-4

x = 9

h,

2x+x-3 = 4x-5

x = 2

i,

3x+5-x = -3

x = -4

j,

x-2 - (2x+3) = -4

x = -1

k,

4x-1-2(x+1) = x-3

x = 0

l,

3(x+2)-2(x+1) = 3x-6

x = 5
Módosítva: 6 éve
1

Szia. Ha jól látom akkor ez egy feladatgyűjtemény. Nekem is ilyenem van. A könyv elején vagy hátulján vagy a borítóján le van írva a megoldókulcs oldalnak a neve. Rá lehet keresni. De ha nem szeretnéd letölteni a megoldókulcsot, akkor én szívesen kikeresem neked a megoldásokat. :)
0

Csatoltam képet.
0