Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
616
3feladat:Az egyik sétálómagnó motorjának az ellenállása 5Ω,az áramerőssége 1,2 A.
Mekkora az áramforrás feszültsége?
4.feladat:A rádióműszerészek által használt forrasztópáka ellenállása 9,6Ω,az áramerősség 2,5A.
Mekkora az áramerősség feszültsége?
9.feladat:A MÁV V63-as villanymozdonyának az ellenállása 170Ω.A felsővezeték feszültsége 25000 V. Mekkora az áramerősség az ,,áramleszedőn"?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
3.

R = 5 `Omega`

I = 1,2 A

U = `I*R` = `1.2*5` = 6 V

4,

R = 9,6 `Omega`

I = 2,5 A

U = `I*R` = `9.6*2.5` = 24 V

9.

R = 170 `Omega`

U = 25 000 V

I = `U/R` = `25000/170` = 147 A
0