Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni az 1121. 1122. 1124. és az 1125. feladatban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
395
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1121 Ha 60 kg vagy, akkor:

a, m = `6*10^4` g = `6*10^(-2)` t

b,

`m_ö` = `58*6.5*10^9` = `3.88*10^(11)` kg = `3.88*10^(14)` g = `3.88*10^8` t

1122,

`3*10^8` m = `3*10^(11)` mm-t megtesz 1 s alatt

1 mm-t megtesz `1/(3*10^(11)` = `3.33*10^(-12)` s alatt.

b,

1 s alatt megtesz `3*10^8` m-t.

45 perc = `45*60` = 2700 s alatt megtesz `2700*3*10^8` = `8.1*10^(11)` m-t.

1124,

= `2^(2007)*5^(3*345)*5^(2*200)` = `2^(2007)*5^(1435)` = `10^(1435)*2^(2007-1435)`

Ahanyadikon van a 10, annyi nullára végződik (1435).

1125,

a, igaz

b, hamis

c, igaz

d, hamis

e, hamis (pl 1-nek).
0