Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordinátageometria, egyenes egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
920
Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely átmegy a P(3;5) ponton, és párhuzamos a 4x+5y=0 egyenletű egyenessel!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A keresett egyenes meredeksége megegyezik az adott egyenes meredekségével:

y= `-4/5`x

m=`-4/5`

5 = `3*-4/5` +b

b= `37/5`

y= `-4/5`x + `37/5`

A keresett egyenes egyenlete: y= `-4/5`x + `37/5`
0