Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusz tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
2363
Egy paralelogramma átlói 12 és 20 cm hosszúak, az általuk bezárt szög 68⁰. Mekkorák a paralelogramma oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6^2+10^2-2x6x10xcos 68°=91.05
91.05^1/2=9.54

6^2+10^2-2x6x10xcos 112°=180.92
180,92^1/2=13.45
1