Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Toltes?

Főoldal » Középiskola » Fizika
502
Egy ezustgyuru tomege 2,4g.
Mennyi a benne levo elektronok osszes toltese?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`color{white}" "_(47)A_(Ag)` = 107,868 `g/(mol)`

2,4 g ezüst az `2.4/107.868` = 0,02225 mol; ez `0.02225*6*10^(23)` = `1.335*10^(22)` db ezüstatom.

1 db ezüstatomban van 47 db elektron

`1.335*10^(22)` db ezüstatomban van `47*1.335*10^(22)`= `6.27*10^(23)` db elektron

1 db elektron töltése `-1.6*10^(-19)` C

`6.27*10^(23)` db elektron töltése `6.27*10^(23)*-1.6*10^(-19)` = -100389 C
0