Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Forgómozgás, körmozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
898
.Egy repülőgép V1 =144 KM/h sebességgel halad a kifutópályán, miközben I m sugarú légcsavarja
600 fordul percenként. Mennyi a légcsavar legszélső pontjának a légcsavar tengelyéhez (v2)
illetve a földhöz (v3) viszonyított sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_"kerületi sebesség"=r*omega=r*2*pi*f=1\ m*2*pi*60\ 1/s\ =\ 355.75\ m/s`
Ez a tengelyhez viszonyított sebesség....
`v=144 (km)/h=40 m/s`
`v_"földhöz"=sqrt(v^2+v_"kerületi sebesség"^2)=sqrt(40^2+355.75^2)=338 m/s`
0