Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi

Főoldal » Középiskola » Kémia
349
Csatoltam képet. Segítsetek legyszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

4.

10 %-os az oldat:

100 g-jában van 10 g oldott anyag

200 g-jában van `200/100*10` = 20 g oldott anyag

hozzáadjuk a vizet

200+200 = 400 g oldatban van 20 g oldott anyag

100 g oldatban van `100/400*20` = 5 g oldott anyag

A kapott oldat 5 tömeg%-os.


5,

A 200 g oldatunkban van 20 g oldott anyag

100 g vizet elpárologtatunk

200-100 = 100 g oldatban van 20 g oldott anyag

Az új oldat 20 tömeg%-os.
0