Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Kémia 10.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
568
A képen csatolt számolás megoldásában szeretnék segítséget kérni.
A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_nH_(2n)` + `Cl_2` = `C_nH_(2n)Cl_2`

Az alkén 1 mólja 12n+2n = 14n g

A diklór alkán 1 mólja 14n + `2*35.5` = 14n+71 g

`14n*2.268` = 14n + 71

n = 4

Az alkén összegképlete: `C_4H_8`

A többi az ábrán.
0