Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
666
Hány százalékkal kell csökkenteni egy 1600 Ftos termék árát,ha azt szeretnénk, hogy 1280 Ft legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, 8. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1600 * x = 1280
x = 1280 / 1600
x = 0.8
százalék = 0.8 * 100 = 80%
tehát, az 1280 az a 80%-a az eredeti árnak, így látszik, hogy 100 - 80 = 20%al kell csökkenteni az árát.
0

1280/1600= 0,8
08x100=80%
100%-80%=20%
Módosítva: 9 éve
0