Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hello

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2

K = 120 cm = a+b+c

`alpha` = 42°

`beta` = 64°

`gamma` = 180-`(alpha+beta)` = 180-(42+64) = 74°

`sinalpha/sinbeta` = `a/b`

a = `b*sinalpha/sinbeta`

`sinbeta/singamma` = `b/c`

c = `b*singamma/sinbeta`

K = `b*(sinalpha/sinbeta+1+singamma/sinbeta)` = ki tudod számolni a zárójeles mennyiséget.

b = `K/("zárójeles mennyiség")` = megvan az egyik oldal

a = `b*sinalpha/sinbeta` = itt is ismersz mindent

c = `b*singamma/sinbeta` = szintén

T = `(a*b*singamma)/2` = behelyettesíted és már kész a feladat.


2,

`gamma` = 180-(`alpha+beta`)

T = `(a*b*singamma)/2`

`a*b` = `(2*T)/singamma` = ezt mind ismered, kiszámolod

`a/b` = `sinalpha/sinbeta` = ezt is kiszámolod

Lesz két egyenleted két ismeretlennel.

Összeszorzod a két egyenletet, kiesik b, a-t megkapod.

b-t visszaszámolod valamelyik egyenletből.

A harmadik oldalt szintén szinusztétel segítségével számolod:

`a/c` = `sinalpha/sinbeta`

0

Az ellenőrzéshez két kép:
0