Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: Súrlódás

Főoldal » Középiskola » Fizika
470
Sziasztok ezt megtudná nekem valaki oldani? Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`∑F\ =\ m*a`

Csak a vízszintes erőkre koncentrálva

`F-mu*Fny\ =\ m*a`
`a\ =\(F-mu*m*g)/m\ =\ (100\ N\ -\ 0,1*80\ kg*10\ m/s^2)/(80\ kg)=(20\ N)/(80\ kg)=0,25\ m/s^2`

A végsebesség (feltételezve, hogy nem volt kezdősebesség)
`v=a*t =0,25\ m/s^2*8\ s=2\ m/s`
0