Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat, kocka

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2137
Egy kocka alakú zárt tartály 13,5 m2 lemezből készült.
Mekkora a tartály egy éle?
Hány köbméter víz fér a tartályba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kocka felszíne

A = `6*a^2` = 13,5 `m^2`

a = `root()(A/6)` = `root()(13.5/6)` = 1,5 m

V = `a^3` = `1.5^3` = 3,375 `m^3`
0