Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
535
Egy 5,4 m hosszú, 3,6 m széles, 2,7 m magas szobát ki akarunk festeni. Mennyibe kerül, ha négyzetméterenként 2,50 ft-ot kér a munkás? (Az ablakok és ajtók területe összesen 6 m2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az oldalfalak területe:

`T_o` = `2.7*2*(5.4+3.6)` = 48,6 `m^2`

A plafon területe:

`T_p` = `5.4*3.6` = 19,44 `m^2`

A teljes terület:

T = `T_o` + `T_p` - 6 = 48,6+19,44-6 = 62,04 `m^2`

Ennek az ára:

x = `62.04*2.5` = 155,1 Ft
0