Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

4 gramm oxigén hány gramm hidrogénnel egyesül?

Főoldal » Középiskola » Kémia
3319
Leirnátok hogyan kell kiszámolni? Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Első a reakcióegyenlet:

2 `H_2` + `O_2` = 2 `H_2O`

Az egyenletből leolvashatjuk, hogy

1 mol oxigén reagál 2 mol hidrogénnel

Ez tömeggel kifejezve

32 g oxigén reagál 4 g hidrogénnel

Akkor

4 g oxigén hány g hidrogénnel reagál?

x = `4/32*4` = 0,5 g

Tehát 4 g oxigén 0,5 g hidrogénnel reagál.
1