Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
427
Csatoltam képet. Segítsetek legyszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Kezdetben `1/2mv_0^2` mozgási energiával rendelkezik a test, a megállásig ez teljes egészében a súrlódási munkára fordítódik. A súrlódási erő végig állandó, nagysága `mu m g`. Ha `s` utat tesz meg a test, akkor a súrlódási erő `mu m g s` munkát végez összesen.

`1/2 m v_0^2 = mu m g s`

Kifejezve a megtett utat:

`s=v_0^2/(2 mu g)=8^2/(2*0.25*10)=12.8\text{m}`
0