Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ki tudna segíteni a következő feladatban?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
655
Kép mellékelve. Hálásan köszönöm előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A Z8 azt jelenti, hogy a műveleteket (szorzás, osztás) modulo 8-al kell nézni.
x = 3 * 4 + 5 * 7 = 7, mert
3*4 = 12
12 kongruens 4 (mod 8)
5*7=35 kongruens 3 (mod 8)
4+3=7

2 + 2 + 2 + .... + 2 = ?
Ha 2-esek száma
kongruens 0 (mod 4) ⇒ 0 az eredmény
kongruens 1 (mod 4) ⇒ 2 az eredmény
kongruens 2 (mod 4) ⇒ 4 az eredmény
kongruens 3 (mod 4) ⇒ 6 az eredmény


1 · 2 · 3 · ... · 7 = 0 lesz, mert szerepel benne a 2*4, ami kongruens 0 (mod 8).
Módosítva: 9 éve
1