Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi! térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
657
Egy 3cm-es élű kockát 6 vágással 1cm-es élű kis kockára darabolunk az ábra szerint. A kis kockák felszínének összege hányszorosa az eredeti kocka felszínének?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 3 cm-es kocka felszíne:

`A_3` = `6*3^2` = 54 `cm^2`

A vágásokkal lesz nekünk `3*3*3` = 27 db 1 cm-es oldalú kiskockánk, aminek a felszíne:

`27*A_1` = `27*6*1^2` = 162 `cm^2`

x = `(27*A_1)/A_3` = `162/54` = 3

Háromszorosa lesz.
0