Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
429
Segítséget szeretnék kerni!
Szoval a matek haziban az van hogy "A 143 negyzetcentiméter területű deltoid átloinak hossza centiméterben mérve egész szám. Mekkorák mehetnék ezek az átlók? "
e
f
És kell 7 megoldás.
Léci segítsetek gyorsan mert sürgős (holnapra kell).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
T = `(e*f)/2` = 143

`e*f` = 286

286 = `2*11*13`

Csoportosítsd a számokat:

`e_1` = 2 ; `f_1` = 143

`e_2` = 11 ; `f_2` = 26

`e_3` = 13 ; `f_3` = 22

`e_4` = 1 ; `f_4` = 286

És fordítva, szóval megvan mind a 8 megoldás.
1