Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger számítás.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1443
Egyenlő oldalú egyenes körhenger palástja 25m². Mekkora a térfogata? Egyenlő oldalú a henger ha ugyanolyan magas, mint amilyen széles.

A fenti matek példa lenne a feladatom holnapra, ma vettük az anyagot, de eféleképpen még nem számoltunk, megköszönném, ha valaki megtudná nekem oldani!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, térfogat, henger, palást, körhenger
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
d = m

Palást: `d*pi*m` = 25 `m^2`

d = `root()(25/pi)` = 2,82 m

V = `d^2*pi/4*m` = `d^3*pi/4` = 17,63 `m^3`
1