Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény meredeksége

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
419
f(x)= x  x≥0
Annak az érintőnek az egyenlete kell, amelynek meredeksége 2.
Ha pot van megadva akkor csak behelyettesítem simán az f'(x0)(x-x0)+f(x0) egyenletbe, de ha meredekség akkor mit kell csiálni vele?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Tedd egyenlővé a két függvényt és ha egy megoldás van, ott érinti.

`root()(x)` = 2x+b

x = 4`x^2` +4bx+`b^2`

`4x^2`+(4b-1)x+`b^2` = 0

D = `(4b-1)^2`-`16b^2` = 0

`16b^2`-8b+1-16`b^2` = 0

8b = 1

b = `1/8`

Az érintő egyenlete: y = 2x+`1/8`
0