Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
839
Két biciklis indul egyszerre egymás felé. Az egyik 6 m/s, a másik 8 m/s sebességgel halad. Az elindulástól számított 40. és 50. másodpercben lesznek egymástól ugyanakkora távolságra. Milyen távol voltak egymástól elinduláskor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a számítsásaim szerint 1 a válasz
1


40 s alatt az egyik megtett `40*6` = 240 m-t, a másik megtett `40*8` = 320 m-t

Együtt megtettek 320+240 = 560 m-t. Még x méterre vannak egymástól.

50 s alatt az egyik megtett `50*6` = 300 m-t; a másik megtett `50*8` = 400 m-t.

Együtt megtettek 300+400 = 700 m-t, már x méterre vannak egymástól.

560+x = 700-x

x = `(700-560)/2` = 70 m

A teljes táv tehát 560+70 = 630 m.
1