Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
445
Valaki tudna segiteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2

a,

I. x = 4-y

II.

(4-y)(y+3) = 12

y^2-y-12 = 12

y(y-1) = 0

`y_1` = 0

`x_1` = 4

`y_2` = 1

`x_2` = 3

b,

I. y = 5-x

II.

x(5-x) = 4

`x^2`-5x+4 = 0

(x-1)(x-4) = 0

`x_1` = 1

`y_1` = 4

`x_2` = 4

`y_2` = 1

c,

I. y = -3-x

II.

x(-3-x) = -10

`x^2`+3x-10 = 0

`(x-2)(x+5)` = 0

`x_1` = 2

`y_1` = -5

`x_2` = -5

`y_2` = 2
0

Köszönöm Szépen a segítséget!
0