Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Angol fogalmazásban segítség

87
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Angol, fogalmazás, feladat
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
Gondolatom szerint az eHázinak nem az a célja, hogy megoldja más helyett a házit, hanem inkább rávezesse a diákokat arra, hogy mégis hogyan oldjunk meg egy-egy feladatot. Akár azáltal, hogy egy feladatot megoldanak a másik helyett. De ezt csupán azért teszik, mert ebből tanulhat a másik.
Ezért most én is csak inkább rávezetnélek a megoldásra, nem fogok megírni helyetted egy fogalmazást. 2 ok miatt, egyrészt a nyelvtanárok pontosan tudják, hogy a diákjaiknak milyen szókincsük van, ha olyan szavakkal lenne tele, amiket te nem ismersz/használsz, hamar kiderülne, hogy nem te írtad. Másrészt majd az érettségiben is, vagy akár a nyelvvizsgánál neked kell írnod a fogalmazást, nem tudsz majd segítséget kérni.

Szóval így próbáld meg te megírni:
- A pontok nagy része arra jár, ha pontosan a kérdésekre válaszolsz.
- Ha a kérdésekre válaszolsz, akkor nem lesz plusz terjedelmed, nem tudsz majd a szomszéd cicájáról írni.
- Ezért akár magyarul (ha úgy könnyebb, vagy angolul gondold át, hogy te mit gondolsz a helyzetről. Ezt követően a kérdésekre a lapon válaszolj, pár szóban, azért, hogy tudd, mit akarsz majd leírni.
- Kezd el a fogalmazást. Mivel nem Dear Mr/Mrs-szel kell kezdened, ezért nem formális levelet kell írnod, tegeződhetsz, összevonhatod aposztrófokkal a szavakat.
- Ezt követően csak kezdd el írni a fogalmazást. Max 120 szóban írhatod le, kérdésenként olyan 40-50 szavad van. Lehet, hogy soknak tűnik, de nem sok, próbáld a lényeget leírni. Legrosszabb esetben, ha eljutsz a végére, és csak 105 szónál leszel, be tudsz majd szúrni szavakat, vagy mondatokat a fogalmazásba.
- Az elköszönésben bíztasd a személyt, kivánj neki sok sikert, stb, a helyzettől függően.
- Figyelj még arra is, hogy ne legyen sok szóismétlés, írj szépen, mert ha nem tudja elolvasni a javítótanár, nem fogsz rá pontot kapni.

Ha ezekre figyelsz, biztosan jól fognak sikerülni a fogalmazások. Hajrá
1