Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
426
Csatoltam képet. Segítsetek legyszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

E = `1/2*m*v^2` = `1/2*5*400^2` = 400000 J

v = `a*t`

t = `v/a`

s = `a/2*t^2` = `a/2*(v/a)^2` = `v^2/(2a)`

a = `v^2/(2s)` = `400^2/(2*1.5)` = 53330 `m/s^2`

F = `m*a` = `5*53330` = 266670 N
0