Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
424
Csatoltam képet. Segítsetek legyszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_y` = `g*t`

t = `v_y/g`

s = `g/2*t^2` = `g/2*(v_y/g)^2` = `v_y^2/(2g)`

`v_y` = `root()(2*s*g)` = `root()(2*2000*10)` = 200 `m/s`

`v_x` = 100 `m/s`

v = `root()(v_x^2+v_y^2)` = `root()(100^2+200^2)` = 223,6 `m/s`

`E_k` = `1/2*m*(v_0^2-v^2)` = `1/2*100*(5^2-223.6^2)` = -2 498 750 J
0